Mees kinkis naisele pulma-aastapäevaks oma neeru

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis abielupaarist.
Kuvatõmmis abielupaarist. Foto: Memorial Transplant Institute

Cesar Calle kinkis oma naisele Monicale pulma-aastapäevaks neeru ehk valusast dialüüsist vaba elu. Operatsioon kestis kokku viis tundi. 

Naine on põdenud umbes kümme aastat polütsüstilist neeruhaigust, kirjutab Fox News. «Ma tunnen end nagu miljon dollarit ja näen ilmselt välja nagu miljon taala, võrreldes oma varasema olekuga,» ütles Monica kolm nädalat pärast uue organi saamist. 

Enne operatsiooni vaevasid naist tugevad valud. Tal oli hirm, kas operatsioon õnnestub ja juhtub ime. Ta lisas, et ilmselt paljud samas olukorras inimesed mõtlevad, millal juhtub nende ime. «Lihtsalt pidage vastu, võidelge oma võitlust, sest me oleme võitlejad ja  nii juhtuvadki imed,» lausus ta. 

Kirurg Juan Arenas tõdes, et seda juhtub väga harva, et patsiendil sobiks abikaasa neer. See olevat väga õnnelik juhus. «Kui ma 23 aastat tagasi temaga abiellusin, ei osanud ma arvatagi, et temast saab mu päästeingel,» lausus Monica.

39-aastane naine tunneb end nüüd väga hästi. «Nagu oleks loteriiga võitnud. Ma ei pea enam dialüüsis käima ning saan minna reisile ilma, et peaksin muretsema, et haigusega seotud asjad võiksid reisi ajal ära kaduda. Ma olen nii vaba!» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles