Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kuidas süüa, et suveks hea vorm saavutada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Anne Piirsalu.
Anne Piirsalu. Foto: Laura Oks

Figuurisõprade juht Anne Piirsalu pani kirja mõned nõuanded, millele võiks tähelepanu pöörata igapäevase söömise juures, et saavutada suveks hea vorm ja see ka püsima jätta.


Piirsalu sõnul võtab söömisharjumuste muutmine küll aega, kuid tasub pikemas perspektiivis kuhjaga ära.

12 nõuannet, mida järgida tasuks:

1. Salat ja köögiviljad on oluline osa saleneja toidust. Hoolitse, et sinu köögiviljavalik oleks vaheldusrikas, vali erinevaid sorte, sest iga sort sisaldab erineval hulgal toitaineid.
2. Grillimiseks eelista tailiha või kala ning vähem rasva sisaldavaid vorste.
3. Toiduvalmistamisel eelista keetmist või hautamist.
4. Söö 3 korda päevas korralikult, ära näksi pidevalt.
5. Söö aeglaselt. Kui ahmid, ei saagi sa teada, et kõht on tegelikult juba täis ja sööd asjatult.
6. Vesi on kõige parem janukustutaja, joo päevas 6 kuni 8 klaasi vett. Magusatest jookidest saad hulgaliselt tühje kaloreid.
7. Toitu mitmekülgselt, see tagab organismi varustatuse kõige vajalikuga ning pakub naudingut.
8. Liikumine on samm saledama elu poole. Füüsiliselt aktiivsed inimesed on rohkem huvitatud oma toiduvalikust.
9. Pööra tähelepanu kastmetele. Need võivad sisaldada palju peiterasva, seetõttu võta kaste kõrvale eraldi nõus, et saaksid seda lisada mõõdukalt.
10. Magustoiduks vali erinevaid puuvilju, mis aitavad magusanälga rahuldada. Maiustustega jää mõõdukaks.
11. Teraviljatoodetest eelista täisteratooteid, mis hoiavad kõhu kauem täis.
12. Ära jäta pikki söögivahesid üle 4 kuni 5 tunni, mis võib põhjustada kontrollimatut söömist.
 

Märksõnad

Tagasi üles