Ettevõtja Cardo Remmel ootab annetajate abi vähi seljatamiseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardo Remmel.
Cardo Remmel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vähiravifond pani sel nädalal õla alla Cardo Remmeli võitlusele kurja haigusega ja kutsub kõiki üles mehe ravi toetama. 

64aastane Remmel juhtis pikka aega Saku Õlletehast. Ta on Eesti olümpiakomitee liige ja olnud Eesti golfi liidu president. Nüüd ootab mees aga abi raske haiguse seljatamiseks.

«Neli aastat tagasi sain teada midagi, milleks ma ei olnud valmis ja mis muutis nii minu kui lähedaste elu kardinaalselt. Ma ei kurda nende operatsioonide, valude, haiglas veedetud nädalate üle. Nägin vahetult, kui palju on meil pühendunuid arste, õdesid, hooldajaid ja seda, kui suur on nende koormus,» vahendab vähiravifond Kingitud Elu Remmeli abipalvet.

Raskem oli mehel aga leppida sellega, et vaatamata arstide pingutustele pidi ta töö pooleli jääma ja paljud tema perele olulised tegemised võivad jääda lõpetamata.

Remmel ütles Postimehele, et pool aastat tagasi tema seisund halvenes, läbi tuli teha veel üks operatsioon ja vahetada raviskeemi. Selles suhtes, millist mõju see avaldab ja kas järgnevad kõrvalnähud, ei saa paraku keegi garantiid anda.

«Minu jaoks on see ravi, mida haigekassa praegu ei toeta. Igaühe võimalustel on piir. Vähifond on paljudele ainus abi toimiva raviga jätkamiseks ja põhjus, miks osaleda oma reaalse looga Kingitud Elu teavituses,» sõnas Remmel, keda loodab endiselt enda kõrval näha tema pere, eriti noorim poeg. Pere annab mehele jõudu anda endast maksimum.

«Mis ka ei tuleks, ma tunnen koos perega tänulikkust nende inimeste suhtes, kes on võtnud oma südame asjaks sellise fondi loomise või selle toetamise,» lisas Remmel.

Remmeli raviks kogub annetusi vähiravifond Kingitud Elu, andmed annetuse tegemiseks leiab siit. Ülekande selgitusse tuleks märkida «Cardo raviks». Ravile kulub järgneval kolmel kuul ligemale 8000 eurot.

Kui Remmel kogunenud annetusi mingil põhjusel ei vaja, rahastab vähiravifond teiste haigekassa toetuseta jäänud abivajajate ravi.

Täiendatud 20.03. - vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu kinnitas Postimehele, et ööpäevaga saadi Remmeli kolme kuu raviraha summas 8000 eurot ligi 150 annetaja toel kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles