Igal aastal satub ägeda alkoholimürgistusega haiglasse ligi sada last

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bartender pouring alcohol
Bartender pouring alcohol Foto: Cseh Ioan/PantherMedia / Cseh Ioan

Tallinna Lastehaiglasse on viimase 14 kuu jooksul toodud 71 alkoholimürgistusega last ehk keskmiselt viis alkoholijoobes last iga kuu.

Lastehaigla noorimatel patsientidel, kahel väikemehel oli 10. sünnipäevast veel kuu aega puudu, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

«Seisundid on muidugi erinevad: teadvusetusest, koomas olekust kuni agressiivsete noorukiteni,» rääkis Lastehaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Helke Nurm.

Nurme sõnul on mürgistusega haiglasse sattuvate laste sotsiaalne taust väga erinev ning ükski grupp ei eristu sagedasemate juhtumite poolest.

«Meil on lapsed, kes on lahutatud perekonnast, kelle üks vanem elab ühes kohas oma elu, teine vanem teises kohas oma elu ja laps elab üksinda selles kodus, kus ta kunagi õnneliku perena elas,» lisas Politsei- ja piirivalveameti vanemkorrakaitseametnik Kristel-Liis Kaunismaa.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles