Valga Haigla ei anna sünnitusosakonna sulgemise osas veel alla

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik
Imik Foto: Panther Media/Scanpix

Valga Haigla nõukogu arutas haigekassa ettepanekut lõpetada haiglalt sünnitusteenuse tellimine ja otsustas kutsuda järgmisele koosolekule ka haigekassa esindaja, et saada selgitust sünnitusosakonna sulgemise üksikasjade kohta.

Haigla nõukogus on lisaks kolmele Tartu Ülikooli Kliinikumi esindajale ka kolm inimest Valga vallavalitsusest ja volikogust. «Istungi meeleolu oli tõsine ja asjalik. Kerkis üles rida küsimusi ja selleks ongi vaja, et järgmisele koosolekule saabuks ka haigekassa esindaja,» lausus nõukogu esimees Mart Einasto.

Haigekassa tegi nii Põlva kui Valga Haiglale ettepaneku lõpetada sünnitusteenuse osutamine alates 1. juulist ja suunata vabanev raha nende teenuste arendamisse, mille järele on kohapeal suurem nõudlus. Põlvas saavutatud kompromissi kohaselt suletakse sealne sünnitusosakond tänavu oktoobrist.

Mullu toimus Valga haiglas 147 sünnitust ehk keskmiselt vähem kui üks sünnitus kahe päeva kohta, mis tähendab, et teenuse osutamine käib teiste teenuste arvelt.

Valga Haigla juht Marek Seer ütles läinud nädalal, et haigekassa ettepanek on kaalumist väärt. «Tuleb nõustuda sellega, et meil oli eelmisel aastal vähe sünnitusi. Sellise sünnituste hulgaga sünnitusosakond lihtsalt ei majanda ennast ära. Teisalt ei saa tervishoius olla alati majanduslikult otstarbekaid lahendusi.»

Seeri sõnul on tänuväärne haigekassa pakkumine, et haigla saaks kasutada sünnitusosakonnale suunatud raha teiste teenuste osutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles