Sünnitoetusi saab aprillist taotleda vaid perekonnaseisuametist

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

1. aprillist saab sünnitoetust ja mitmike sünnitoetust taotleda vaid perekonnaseisuametist. 

Kui seni sai esitada sünnitoetuse taotlusi elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale, sünnitoetuse ja mitmike sünnitoetuse taotlusi ka Tallinna Perekonnaseisuametile, siis alates 1. aprillist 2018 menetleb sünnitoetuse ja mitmike sünnitoetuse taotlusi perekonnaseisuamet.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul aitab sünnitoetuste menetleja muutmine vähendada linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakondade töökoormust. «Vähendame sellega ka bürokraatiat, sest perekonnaseisuametis pannakse lastele nimed ning samast kohast on mugav ka kohe sünnitoetuse taotlus esitada. Enamik taotlusi esitatakse läbi elektroonilise keskkonna ning sealt on samuti võimalik edaspidi ka sünnitoetust taotleda,» selgitas Mölder.

Paberkandjal avaldused tuleb viia aga Tallinna Perekonnaseisuametisse, Pärnu mnt 67, tuba 109. Täpsem informatsioon on leitav Tallinna kodulehelt ning telefoninumbril 645 7488. Perekonnaseisuameti vastuvõtuajad on:

  • esmaspäeval kell 8.15-18.00,
  • teisipäeval kell 13.00-17.00,
  • kolmapäeval ja neljapäeval kell 8.15-17.00
  • reedel kell 8.15-13.00.

Uue määruse kohaselt ei ole vaja enam toetuse saamiseks esitada ka rasedustõendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles