Meeste nahahoolduse must have tooted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apotheka

„Meeste nahahoolduses on kolm suurt alustala – puhastamine, raseerimine ja niisutamine,“ räägib Riin Liplik. „Kuigi meeste nahk on naiste nahaga võrreldes tugevam ning vananeb aeglasemalt, tuleb ka selle eest korralikult hoolitseda ning reegel on ikka sama – mida varem alustada, seda paremaid tulemusi tulevikus näed. Meestele mõeldud kvaliteetsete ja mugavalt kasutatavate ilutoodete sortiment laieneb pidevalt ja oma naha eest hoolitsemisega alustada ei ole kunagi hilja.“

Näopuhastusvahend

Tihti arvavad mehed ekslikult, et kuna nad ei meigi end, siis neil pole näovett või näopuhastusgeeli vaja. Tegelikkuses koguneb nahale nii mustust kui higi, millest peaks ikka spetsiaalsete toodetega, mis nahka ei ärrita, vabanema. „Meeste nahk on võrreldes naiste nahaga paksem ning selles on rohkem ja suuremad rasunäärmed, seega on ka rasueritus aktiivsem,“ räägib Riin. Seepärast sobivad meestele sellised näopuhastusvahendid, mis sisaldavad taimeõlisid, hüaluroonhapet või koorivaid aineid nagu piimhape. Viimaste seas on heaks abiliseks Lumi niisutav näopuhastuspiim, mis sisaldab lisaks ka kanepiõli ja on nahale õrn. Probleemsemale nahale on mõeldud Lumi Tundra AHA-BHA puhastuspiim. See sisaldab naturaalseid happeid, mis puhastavad sügavuti ning koorivad sarvestunud nahka seda seejuures kuivatamata.

Näohoolduse suureks lemmikuks on hetkel mitsellaarveed, mis on valmistatud pehmesse vette pihustatud mitsellidest ehk nano-mõõdus õlimolekulidest. Need mõjuvad nagu magnetid, mis tõmbavad pooridest välja rasu rahustades samal ajal nahka. Mitsellaarveega soovitatakse nägu ja kaela puhastada kaks korda päevas, hommikul ja õhtul. Meestele sobivad näiteks Bioderma Hydrabio H2O näovesi, mis niisutab nahka sügavuti ja säilitab nahabarjääri loomuliku tasakaalu. Tundlikule nahale sobib La Roche-Posay mitsellaar näopuhastusgeel, mis sisaldab antioksüdante ja nahka rahustavat termaalvett.

Habemeajamisvaht

Tegevus, millest paljud mehed igapäevaselt üle ega ümber ei saa, on habemeajamine. Selleks, et see oleks nahale kõige sõbralikum ning ei põhjustaks ärritust ja kahjustusi, tuleks habet ajada peale naha puhastamist, mis muudab naha pehmemaks ning valmistab ette habemeajamiseks. Iluteegi sortimendis on mitmeid tooteid, mis sisaldavad termaalvett või muid kasulikke aineid, mis kaitsevad tõhusalt nahka ning vähendavad naha ärritust. Meestele, kellel on tugevad karvad, sobib hästi Avene For Men habemeajamisvaht, mis tagab tera kergema libisemise, niisutab ning Avene termaalvesi rahustab nahka. Väsinud nahka aitab raseerimise ajal turgutada Lierac Homme habemeajamisvaht. Selles sisalduvad viis mineraali raud, magneesium, vask, tsink ja mangaan elustavad nahka ning annavad sellele värskema välimuse. Tootel on ka karvakasvu pärssiv toime. Geeli eelistavatele meestele on saadaval samade omadustega Lierac Homme niisutav habemeajamisgeel.

Raseerimisjärgne palsam

Habemeajamise järgse naha kuivuse ja ärrituse vastu aitavad Vichy Homme rahustav palsam peale habemeajamist. See, 2017. aastal Iluteegi meeste lemmikuks saanud palsam sisaldab troopilise taime koorest pärinevat ekstrakti Eperuline, mis koos kaltsiumiga parandab nahka, vähendab hetkega ärritust, punetust ja põletustunnet. Lisaks on palsami koostisesse lisatud ärritusi leevendavat ja nahka tugevdavat Vichy termaalvett. Nahka pehmendab ja rahustab ka Weleda raseerimisjärgne palsam. Selles sisalduv jojobaõli koos jahutava ja niisutava aloe vera geeliga pakub nahale kaitset, parandab mikrohaavu ja muudab naha elastsemaks ja pehmemaks. Kummeli- ja mürriekstrakt omavad rahustavat ja ravivat toimet. Sobib eriti hästi kuivemale nahale. Vananevale nahale sobib suurepäraselt Bionike Defence Man rahustav habemeajamisjärgne geel, mis lisaks naha rahustamisele ja värskendamisele aitab võidelda ka vabade radikaalidega ning aitab seeläbi nahal nooruslikkust säilitada.

Näokreem

Sarnaselt naistele on ka meeste nahahoolduses olulisel kohal naha niisutamine ja toitmine. Selleks sobivad hästi tooted, mis sisaldavad hüaluroonhapet, näiteks Avene For Men vananemisevastane kreem, mis kuulub Iluteegi meestetoodete lemmikute hulka. See sisaldab hüaluroonhapet, kaitseb naha kudesid ja on antioksüdatiivse toimega. Imendub kiiresti, niisutab, taastab, ühtlustab tooni ja toniseerib nahka.

Naha vananemise vastu aitab tõhusalt võidelda ka Bionike Defence Man kortsudevastane näokreem. Tegemist on tõelise energiapommiga, mis taastab naha elujõudu, tugevdab nahka ning kaitseb seda keskkonnateguritest põhjustatud stressi eest. Kreem ei ole rasvane ja hoiab nahka niisutatuna pikka aega. Sobib neile, kes eelistavad kiirust ja 2in1 tooteid, sest saab kasutada ka raseerimisjärgseks kreemiks. Naha muudab värkseks, pehmeks ja vastupidavamaks It's Skin The Homme tasakaalustav rahustav geel. Selles sisalduvad hüaluroonhape, kollageen ja salvei suurendavad naha elastsust ja tugevdavad vastupanuvõimet väliskeskkonna kahjulikele mõjudele, pinguladades ja siludes nahka samal ajal. Kerge koostisega geel imendub kiiresti ja ei jäta nahka rasvaseks.

Täiendav turgutus

Kiireks naha turgutuseks on väga head Monoderma A-vitamiini ampullid, mis toetavad nahka vananemisilmingute, aknesoodumusega ja sarvestumishäirete korral. Nahakuivust aitavad leevendada Dr.Grandel Hydro Active ampullid, mida saab kasutada kas kuurina või ühekordse protseduurina. Need elustavad ja värskendavad näonahka andes sellele energiat ja küllastustunde.

Kindlasti tasub nahka ja organismi üldiselt turgutada ka suukaudsete toidulisandite kuuriga, mis aitab taastada organismi vitamiinivaru, toetab energiavahetust, viljakust, närvi- ja immuunsüsteemi talitust. Näiteks võiks vähemalt kaks korda aastas läbi teha 2-kuulise kuuri Formula Vitale Man+ toidulisanditega, sportlikuma eluviisiga meestele sobivad Formula Vitale Active Man+ toidulisandid.

Copy
Tagasi üles