Imeline muutus: kõigest 23. nädalal sündinud beebi kosub jõudsalt

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul on beebi pärast sündi ning paremal pärast kolmekuuseks saamist.
Vasakul on beebi pärast sündi ning paremal pärast kolmekuuseks saamist. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Uhke ema Mary Parkinson näitab sotsiaalmeedia kontol pilte oma väikse tütre uskumatust arengust kõigest kolme kuu jooksul. 

Pisitüdruk Grace'ile on tehtud nüüdseks mitu operatsiooni ja nii palju vereülekandeid, et ema pole enam jõudnud neid kokku lugeda, kirjutab Independent. Tüdruk kaalus vana aasta õhtul sündides vaid ühe naela ehk umbes 500 grammi. Kolm kuud hiljem kaalub laps aga juba viis korda rohkem ehk 5 naela ning ema on sellega väga rahul. 

Ema koos väikse tütrega.
Ema koos väikse tütrega. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

«Õnnelikku kolmanda kuu sünnipäeva pisikesele! Ma ei suuda uskuda, kui palju ta on nii väikse ajaga kasvanud,» kirjutas ema oma sotsiaalmeedia postituses. Ta lisas, et nad on abikaasaga väga uhked, et saavad olla just Grace'i vanemad.

Postitus on olnud väga menukas. Sel on üle 1500 meeldimise ja inimesed ei lõpeta lapse edusammude eest kiitmist. «Ta on nii armas, tõeline ime,» lausutakse. 

Suurbritannia riikliku terviseameti (NHSi) andmetel ei jää enne 24. nädalat sündinud  beebid tavaliselt elu, kuna nende kopsud ja teised eluks vajalikud organid pole selleks ajaks veel piisavalt välja arenenud. 

Tänapäevased võimalused on suurendanud enneaegsete laste elujäämise võimalikkust. Samas on riskid puuete tekkeks siiski kõrged. 23. nädalal sündinud beebidest vaid 13 protsendil ei esine ellu jäädes neuroloogilist kahjustust, leiti ajakirjas Medicine avaldatud uuringus. 

Beebi pärast operatsiooni.
Beebi pärast operatsiooni. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Kuid see on siiski võimalik, nagu näitab ka Grace'i lugu. Samas pole see teekond olnud kõike muud kui kerge, kuid laps on siiski paranemas ja saab iga päevaga tugevamaks. Beebi pole enam inkubaatoris ning kui kõike läheb hästi ja ei esine uusi komplikatsioone, peaks ta varsti haiglast koju saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles