Pildid: põrkav õllekork tekitas ohtlikke silmavigastusi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmatrauma.
Silmatrauma. Foto: Austraalia terviseamet

Uus-Meremaa arstid avaldavad ehmatavad juhtumid vigastustest, mille tingis õllepudeli avamine ja mis võinuks nad nägemisest ilma jätta. 

Vaid kolme nädala jooksul pöördus Uus-Meremaa haiglatesse kolm inimest, kel oli tekkinud trauma sellest, et õllepudelit avades lendas metallkork neile hooga silma, vahendab The Sun. Juhtumid olid nii tõsised, et inimesed kogesid isegi silmahalvatust, mistõttu pidid nad töölt koju jääma. Kõiki raviti steroididega, et traumat leevendada, ning hoiti meedikute pideva jälgimise all.

Silmatrauma.
Silmatrauma. Foto: Austraalia terviseamet

Austraalia terviseameti esindajad Cam Loverridge-Easther ja Sacha Moore selgitasid, et tegu oli kolme eraldiseisva inimese peaaegu identse juhtumiga, mil õllekork lihtsalt põrkas pudeli avamisel inimesele vastu silma. Kokkupuude tekitas silmamuna eeskambris verejooksu, sellist seisundit nimetatakse hüfeemiks. Sel juhul purunes silmas veresoon ning eeskamber täitus verega. Kahel patsiendil lisandus ka silmahalvatus, mis tähendab, et silmaümbruse närvid said kahjustada. Sellist tüüpi vigastused võivad tihti lõppeda nägemise täieliku kaotusega.

Patsiendid väitsid, et nad jõid Corona õlut ning katsetasid erinevaid pudeliavamise tehnikaid, sest pudelikorgi avanemise heli pidavat olema eriti rahuldustpakkuv. Haiglast aga lisati, et sarnaseid traumasid on registreeritud terves riigis, mitte vaid ühes haiglas. «On tõenäoline, et sellised juhtumid sagenevad, kuna pudelikorke disaini vaevalt et muudetakse,» nentisid meedikud. Seega on turvalisem avada pudelit siiski spetsiaalse avajaga ning hoida see näost ohutus kauguses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles