TS Laevad keeldus vabatahtlike nahaarstide toetamisest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahaarst. Pilt on illustratiivne.
Nahaarst. Pilt on illustratiivne. Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Riigifirma TS Laevad ei tulnud vastu nahaarstidest vabatahtlike abipalvele, kes aprilli lõpus tulevad saarlastele tasuta melanoomikontrolli tegema.

Euromelanoma Eesti tiimi esindaja Pirje Lehtmaa palvele, kas TS Laevad oleks nõus toetama dermatolooge ja nende abilisi ülesõitude osas Saaremaale ja tagasi, vastas TS Laevad eitavalt, vahendab Saarte Hääl.

«TS Laevad OÜ saab läbi Tallinna Sadama sponsorluse korras toetada vaid oma äritegevusega seotud teadus- ja arendustegevust,» põhjendas ettevõtte esindaja oma vastuses Lehtmaale. «Sellest tulenevalt ei ole meil võimalik teid tasuta ülesõitude näol toetada.» Ka Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro kinnitas lehele, et riigivaraseaduse järgi saab riigile kuuluv äriühing toetada vaid oma äritegevusega seotud teadus- ja arendustegevust.

Kui eraettevõte Väinamere Liinid veel Virtsu ja Kuivastu vahel laevaühendust korraldas, võimaldasid nad nahaarstidele tasuta ülesõidu, ütles Lehtmaa. Arstid on saarte külastamiseks varemgi abi saanud Kihnu Veeteedelt ning kaks korda Hiiu maavalitsuselt ja Viimsi vallavalitsuselt, kui käisid skriiningut tegemas Prangli saarel.

Lehtmaa ütles, et seekord saabub Saaremaale ligi 20 inimest seitsme autoga. «Minu arvutuste järgi maksaks meie ülesõit kokku kolmesaja euro ringis,» märkis ta.

Abipalvega pöörduti ka Saaremaa vallavalitsuse poole. Vallavalitsuse tervisedenduse peaspetsialist Imbi Jäe kinnitas, et Euromelanoma vabatahtlike ettevõtmine on väga tänuväärne, ent lisas, et otsust Saaremaale saabuvate tohtrite ja nende kulude hüvitamise osas pole veel tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles