KSA silmakliinik jagas kõnehäirega patsiendile vaktsiinivastaseid soovitusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarsti juures. Foto on illustratiivne.
Silmaarsti juures. Foto on illustratiivne. Foto: Robert Przybysz/PantherMedia / Robert Przybysz

Tallinnas KSA Silmakeskuses lapsega silmakontrollis käinud ema esitas terviseametile kaebuse, kuna sai keskuse meedikutelt vaktsineerimisvastaseid nõuandeid. 

Lapse ema (nimi toimetusele teada) rääkis ERR-ile, et käis märtsis koos oma kõnehäirega pojaga KSA Silmakeskuses, kus optometrist ühel hetkel tema käest uuris, kas last on vaktsineeritud ning kas ema on mõelnud, et äkki peitub poja kõnehäire põhjus just seal.

«Seejärel tõi ta isikliku näite, kus arvatakse, et arenguhäire põhjus peitub vaksiinides. Minu jaoks tundus see küll kohatu, sest enam ei puudutanud see silmauuringut, jäi optometristi pädevusalast välja ning kuna mu poeg sai tegelikult kõigi korraldustega ja ülesannetega hakkama, siis ei näinud silmauuringust lähtuvalt põhjust selle teema tõstatamiseks,» kirjeldas ema, kes sai optometristilt soovituse tutvuda vaktsiinide kahjulikku mõju käsitlevate materjalidega.

Terviseametis on KSA suhtes juba varasemast käimas riiklik järelevalvemenetlus ning Eesti Arstide Liit taunib silmakliiniku omaniku Ants Haaveli tegevust, ehkki tema korralekutsumiseks ei ole neil võimalusi.

Loe lugu täismahus ning tutvu silmakeskuse omaniku kommentaariga ERR uudisteportaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles