«Pealtnägija»: tuhandeid inimesi heategevuseks innustanud Annabel seljatas vähi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel.
Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond Kingitud Elu

Moodne meditsiin ja väikese inimese sitkus tegid imet ja tõenäosuste kiuste ning tohutute üleelamiste saatel sai 7-aastane Annabel vähist vabaks, vahendas ERR.

Et hetke erilisust aduda, tuleb meenutada, et Annabelil 2016. aastal avastatud neuroblastoom esineb Eestis ühel-kahel lapsel aastas, tõenäosus, et haigus ravile allub on keskmiselt 50 protsenti ning isegi kui allub, siis tuleb haigus praktikas alati tagasi ning seni on lapsed ikkagi haigusele alla vandunud.

Uus, hirmkallis ravim muutis mängu täielikult ja Annabel on Eestis teine laps, kes seda sai - mõlemal on haigus praegu tagasi tõrjutud, kuid esimesed aastad tuleb olla valvas.

Hetke seis on: vähk, nii palju kui näha, on kadunud, aga et selgroog sai kasvaja tõttu kannatada, peab Annabel kandma spetsiaalset rindkere ortoosi ning tõenäoliselt minema veel ühele operatsioonile.

Annabeli ravist poole maksis «Kingitud elu» fond ja teise poole Eesti vähihaigete laste vanemate liit, kes korjab raha Pardiralliga ning see, mis Annabeli korjandusest üle jäi, pandi tallele järgmiste sama diagnoosiga laste tarvis.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles