Annabeli päästnud hirmkallis ravim võib peagi saada paremini kättesaadavaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel.
Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond Kingitud Elu

Seitsmeaastase Annabeli ravis vähist terveks ravim Dinutuximab Beta, mille kuur läks maksma üle 170 000 euro. Nüüd on asjad hakanud liikuma ja haigekassa teeb pingutusi, et edaspidi selle ravimi maksumus ise hüvitada. 

Liis Hinsberg haigekassa kommunikatsiooniosakonnast kinnitas, et Eesti Hematoloogide Selts tegi taotluse Dinutuximab Beta preparaadi lisamiseks haigekassa hüvitatavate tervishoiuteenuste loetellu. Parasjagu on haigekassal pooleli läbirääkimised ravimi tootjaga.

«Kui läbirääkimised õnnestuvad, siis saame selle lisada loetellu alates järgmisest aastast,» sõnas Hinsberg.

Mullu oktoobris pidi haigekassa ravimi hüvitamist palunud Annabeli perele ära ütlema, sest see ei kuulunud hüvitavate ravimite nimekirja. Hinsberg ütles toona Postimehele, et nad peavad oma otsustes lähtuma seadusest ning neil ei ole võimalik teha otsust, mis on seadusega vastuolus. 

Ravim Dinutuximab Beta on ainus immunoteraapia suure riskiga neuroblastoomiravis Euroopas. Samast ravimist sai mullu annetajate toel abi ka kuueaastane Tauris, kelle ravi on samuti praeguseks edukalt lõppenud. 

Loe rohkem:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles