Dalmaatsiakoeraks kutsutud naine kutsub üles oma keha armastama

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Amy Herrmann/SWNS

24-aastane mehhiklanna Lorena Bolanos oli kiusajate sihtmärgiks aastaid, kuna tema keha on kaetud ohtrate sünnimärkidega, sealhulgas ülakeha katva melanotsüütilise laiaulatusliku neevusega.

«Kui olin väike tüdruk, siis ei olnud see probleemiks. Ema ütles ikka, et ma olen terve laps ega peaks millegi pärast muretsema,» rääkis naine portaalile Daily Mail. Kui Lorena läks kooli, hakkas õige pea pihta ka kiusamine. Koolikaaslased ristisid ta dalmaatsiakoeraks ning šokolaaditükkidega küpsiseks, mis pani noore tüdruku häbi ja ebamugavust tundma.

«Tulin koolist koju ja lihtsalt nutsin koos emaga. Teismelisena ei olnud mul lähedasi suhteid, sest ma polnud üldse enesekindel,» meenutas ta. Üks koolivend isegi saatis talle sõnumi, et miks tüdruk end ometi ära ei tapa. Kuna Lorena oli narrimisega harjunud, ei teinud ta sellest välja, küll aga kutsus koolivenna inetuste eest korrale tema sõber.  

Mõni kuu tagasi jäi Lorenale silma kommentaar ühe ilublogija Facebooki-kontol, mil üks mees nimetas naise sünnimärki tülgastavaks. «Mõtlesin, et blogija ise on nii ilus ja kuidas saab keegi tema kohta nii öelda. See inspireeris mind ka oma keha mitte enam häbenema. Olen kogu elu end häbis pikkade riiete ja sallidega katnud, aga leidsin, et nüüd on õige aeg oma lugu ära rääkida,» rääkis naine.

Lorena postitus sai tohutut vastukaja. See jäi silma ka fotograaf Amy Herrmannile, kes veab projekti «Underneath We Are Woman». Projektis pildistab ta eri vanuses ja suuruses naisi, et levitada positiivse kehahoiaku mõtteviisi ning naiste endi lugusid. Märtsis käiski Herrmann ka Lorenat pildistamas ning temagi lugu saab jäädvustatud fotoraamatusse.

Kuigi Lorena on ohtrate suurte sünnimärkide tõttu nahavähi riskirühmas, leiab ta praegu, et on ikkagi õppinud oma keha armastama. «Pean naha päikesekaitse osas väga ettevaatlik olema, kandma pikki riideid ja kasutama palju päikesekaitsekreemi. Põhjus, miks oma keha loo avaldasin, on aga ilu kontseptsiooni teadvustamine. Nooremana ei pidanud ma oma sünnimärke ilusaks, aga nüüd olen õppinud end aktsepteerima, sest minu keha on ainuke, mis mul on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles