Noorim siiratud südamega Eesti laps vajab ravikulude katmisel annetajate abi (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert.
Egert. Foto: Lastefond/erakogu

16-aastasele Pärnu poisile Egertile siirati geenihaiguse tõttu süda. Pärast protseduuri peab poiss käima sageli ravireisidel ning tarvitama ravimeid, mida haigekassa kompenseerib vaid osaliselt. Seega otsustas annetajate toel tulla perele appi TÜ Kliinikumi Lastefond.

Egertil diagnoositi kolm aastat tagasi geenihaigus Danon, millest tingituna algasid lapsel probleemid südamega. Möödunud aasta novembris siirati poisile Helsingi Lastehaiglas süda, millega sai Egert noorimaks inimeseks Eestis, kellele on kunagi südamesiirdamine tehtud.

Pärast protseduuri on eelkõige esimese raviaasta jooksul ravimite kulu suur. Osa Egertile vajalikke ravimeid on haigekassa poolt rahaliselt kaetud, kuid paljud ravimid on kompensatsioonita. Lisaks tuleb noorukil paaril esimesel aastal käia sageli Helsingis ravivisiitidel ning Tartus raviarsti juures. TÜ Kliinikumi Lastefond toetab raviarsti soovitusel ka poisi spordiklubis käimist, et Egert saaks treenida ja operatsioonist taastuda.

Ravikulude eest tasumine käib perele üle jõu. Seega toetab Lastefond Egertit iga kuu ravimite ja spordiklubi kuukaardi eest tasumisel ning transpordikulude katmisel Helsingisse ja Tartusse arsti juurde. Lapse toetusvajadus ravikulude katmisel, mida lastefond annetajate abil toetab, on aasta jooksul kokku kuni 4032 eurot.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves ütles, et Egert on teinud läbi rasked operatsioonid ja nüüd on väga oluline panustada taastumisse, et poissi ootaks ees täisväärtuslik elu. «Egert on väga positiivne ja rahulik noormees, kes teeb kõik endast oleneva taastumiseks,» sõnas ta. «Heade annetajate abil saame aidata peret ravimi- ja transpordikulude katmisel, sest need on vähemalt esimesel paaril aastal ühe keskmise sissetulekuga pere jaoks liiga suured.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles