Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Pretsedent: terviseamet palus värskelt tööle asunud perearstil lahkuda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Perearst. Foto on illustratiivne.
Perearst. Foto on illustratiivne. Illustratsioon: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Maist pidi Kuressaare haigla juures pensionile suunduva perearsti Lii Saare asemel ligi 1800 nimistuga patsientide vastuvõtmist alustama perearst, kuid üleeile hommikul toimus kannapööre - terviseamet palus arstil haigla ruumid vabastada.

«Reedel ta helistas meile ja ütles, et ei saa tulla kolmapäevast vastuvõttu tegema, kuna on haige. Meil tekkis mure, et mis patsientidest edasi saab. Esmaspäeval tühistas pereõde kõik kolmapäevased vastuvõtud, sest tohter ennast näole ei andnud,» rääkis terviseameti tervishoiuteenuste osakonna peaspetsialist Agne Ojassaar ajalehele Meie Maa.

Perearst saatis Ojassaare sõnul kolmapäeval segase sisuga SMS-i, et ta ikkagi ei soovi Kuressaarde perearstiks tulla, kuid tahab kaks kuud proovida.

«Meil on vaja kindlust, et perearst oleks pikemas perspektiivis jätkusuutlik. Kui terviseamet teab, et inimene hakkab perearstina tööle, siis reeglina nad kohapeale kontrollima ei tule. Eilne oli selles suhtes erand. Meie jaoks on see esmakordne juhtum, mil nimistu kinnitatakse ära, aga inimene ei tule tööle,» lisas terviseameti tervishoiuteenuste osakonnajuhataja Pille Saar.

Tagasi üles