Napp pääsemine: USA teismeline ärkas koomast vahetult enne juhtmete väljatõmbamist

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mckinley kaotas õnnetuse tõttu osa oma koljust.
Mckinley kaotas õnnetuse tõttu osa oma koljust. Illustratsioon: Kuvatõmmis portaalist Fox10

Arstide poolt lootusetuks juhtumiks kuulutatud teismeline ärkas ootamatult koomast ning tuli täie teadvuse juurde. 

13-aastane tõsise ajutrauma saanud USA poiss Trenton McKinley tuli vastu kõiki ootusi teadvusele. Poiss ärkas pärast seda, kui tema vanemad olid jõudnud juba organiloovutuse nõusolekule alla kirjutada, vahendab Fox 10

Alabamast pärit McKinley sattus haiglasse kaks kuud tagasi, kui kukkus maha väikselt järelkärult. «Kukkusin betoonile ning haagis maandus mulle pähe. Pärast seda ei mäleta ma midagi,» rääkis poiss ise uudistekanalile.

McKinley sai kukkumisest seitse koljuluumurdu ning lapse vanemate sõnul ütlesid arstid, et nende poeg ei ole enam kunagi endine. Ema sõnul oli laps kliinilises surmas 15 minutit ning kui ta hingamisaparaatide alla pandi, ütlesid arstid, et laps ei taastu enam kunagi täielikult. Hapnikuvaegus oli ajule nii suure kahju teinud, et teda ei loodetud enam endisena näha. 

McKinley hingas pärast õnnetust vaevu ning ta ema otsustas lõpuks allkirjastada organiloovutuse nõusoleku, millest oleks kasu saanud viis last, kes vajasid siirdamist. Päev varem, kui poiss oleks teda elushoidvatest masinatest lahti ühendatud, märgati, et tema ajutegevus on aktiveerunud. McKinley hakkas iseseisvalt hingama ja tuli teadvusele ning rääkis täislausetega.

Lapsel on endiselt pikk paranemistee ees, ta kogeb närvivalu ja igapäevaseid krampe. Poisile on tehtud kolm ajuoperatsiooni, teda ootab ees katkiste koljuluude ühendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles