Lihtne test, millega saad teada, kas kannatad vedelikupuuduse all

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Kes pole harjunud klaaside kaupa vett jooma, sel on ka lihtne ära unustada, et seda tegema peab. Kuna soojad ilmad pakuvad päikesepaistet ning ajavad kergemini higistama, ei tohi aga veejoomist meelest lasta.

Eri organisatsioonid soovitavad tarbida vähemalt 6-8 klaasi puhast vett päevas, kirjutab Business Insider. See kogus hoiab keha vedelikuvarud normis. Kui sa ei joo piisavalt vedelikke, võid riskida peavalude, iivelduse, ärrituvuse ja keskendumisraskustega.

Piisav vedelikukogus tagab ka puhta, särava, elastse näonaha. Naha elastsust ning vedelikurohkust aitab muuhulgas määrata naha turgor ehk kudede pingeseisund. See määrab, kas nahk võtab pärast venitamist või pingutamist kohe oma kuju tagasi. Normaalse turgoriga nahk liigub kohe tagasi oma endisesse asendisse, kui seda natuke sikutada.

Seda võid järele proovida näiteks oma käeseljal – sikuta nahk paariks sekundiks üles ning lase lahti. Kui see võtab oma kuju kohe tagasi, siis võib järeldada, et tarbid piisavas koguses vedelikke. Kui mitte, võiksid tarbida rohkem, et säilitada naha elastsust ja nooruslikkust.

Lisaks vee joomisele tasub teha ka smuutisid, pressida värsket mahla, juua taimeteed ning süüa puu- ja köögivilju, et tagada kehale piisav kogus vedelikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles