Juhuslik foto päästis väikelapse pimedaksjäämisest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presley.
Presley. Foto: Erakogu

Seitsmekuuse imiku elupäästjaks võib pidada tähelepanelikku fotograafi, kes puhkusereisil lapsest pilti tegi ning sellel nähtu põhjal tema vanematega rääkima läks.

Sophie Findall ja Darren Marshall puhkasid koos toona seitsmekuuse tütre Presleyga mullu jaanuaris Tenerifel, vahendab Daily Mail. «Hotellis viibides palusime sealsel fotograafil lapsest mõne pildi teha. Eelviimasel puhkusepäeval läksime fotodele järele ning ta kutsus meid kõrvale,» meenutas Sophie Findall. Fotograaf Alessia ütles, et nad vaataks lapse silmi – fotol oli üks neist jäänud punane, teine helevalge.

«Ta ütles, et silm ei tohiks kunagi näida valge ning last võiks paluda arstil kontrollida, kuna Presley’l võib olla silmas kasvaja. Kohe, kui me pärast reisi lennukilt maha saime, viisime tütre haiglasse ja saime peagi teada, et asi ongi tõsine. See kategoriseeriti B-taseme alla (madalaim on E), seega saime veel napilt õigel ajal jaole,» selgitas pereema.

Seitsmekuune imik sai üsna kiirelt retinoblastoomi ehk silma võrkkesta kasvaja diagnoosi. Väike Presley sai ravi nii Newcastle’i Royal Victoria lastehaiglas kui ka Birminghami haiglas. Ta läbis mitu laserravi protseduuri, keemiaravi ning elas üle ajutise nägemiskaotuse. Praegu on laps kahene, ta peab iga kuue nädala järel kontrollis käima, ent arstid usuvad tema täielikku paranemisse.

Pärast lapse ravi püüdsid tema vanemad fotograaf Alessiat uuesti leida ning kohtasidki teda juhuslikult oma järgmisel Tenerife-reisil. «Me võlgneme sellele naisele väga palju. Presley’l polnud varem märkigi haigusest ning ta poleks silmaarsti jõudnud ilmselt mitte enne nelja-aastaseks saamist. Kui Alessia poleks haigusele viidanud, oleks laps võinud nägemise kaotada,» oli pereema tähelepanelikule fotograafile tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles