USAs lubati müügile uudne migreeniravim, mis võib jõuda Euroopassegi (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migreen. Pilt on illustratiivne.
Migreen. Pilt on illustratiivne. Foto: panthermedia.net / Andriy Popov/scanpix

USA ravimiamet andis eelmisel nädalal müügiloa esimesele profülaktilisele migreeniravimile, mis vähendab miljoneid inimesi vaevava tõsise terviseprobleemi sümptomeid.

USA ravimiamet andis 17. mail müügiloa täiskasvanute migreenile profülaktilist ravi pakkuvale Aimovigile (toimeaine erenumab), vahendab ERR Novaator.

Erenumab sai kolme suure ravimikatsetuse käigus, mida tehti episoodiliste ja krooniliste migreenihoogudega patsientide peal, püsivalt hakkama igakuiste migreenipäevade arvu vähendamisega. 

Ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso andis teada, et Euroopas on taotlus ravimi hindamiseks esitatud möödunud aasta juulis, ent müügiluba veel ei ole ning millal see saadakse, ei ole võimalik öelda.

Regionaalhaigla neuroloogiakeskuse juhataja dr Andrus Kreis tõdes, et ehkki ravimi toime on täiesti ainulaadne, loodeti meditsiiniringkondades tugevamat toimet kui tegelikult uue ravimiga saavutati.

Loe lugu täismahus Novaatorist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles