Kas eurooplastel tuleks karta Kongos taas vallandunud Ebola viirust?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO meedik Kongos eksperimentaalvaktsiini jagamas.
WHO meedik Kongos eksperimentaalvaktsiini jagamas. Foto: JUNIOR KANNAH / AFP/scanpix

Ülemöödunud nädalal teatas Kongo terviseminister, et riiki on taas tabanud Ebola viirus - pooltel juhtudest surmaga lõppev haigus, mis võib levida pelgalt käesurumise kaudu. 

«Haigus ise on tõsine - kuni 50-protsendilise suremusega - ja sisaldab endas üsna mitmeid sümptomeid, mis väljenduvad alguses lihas-liigesvalu ja kõrge palavikuna, kurguvalu, peavalu ja siis mõne aja pärast järgneb oksendamine, kõhulahtisus ja võib järgneda ka verehüübimatus ja veritsus,» kirjeldas Lääne-Tallinna keskhaigla infektsioonikontrolli osakonna juhataja Pille Märtin saates «Välisilm», vahendab ERR.

Seekordne ebolapuhang sai alguse miljoni elanikuga Mbandaka linnas, mis on jõetransporti pidi tihedalt seotud pealinna Kinshasaga, kus elab 12 miljonit inimest.

Märtini sõnul peetakse Ebola levimise võimalust Euroopasse ja mujale maailma väga madalaks. «Kui need puhangud tekkisid ja toimusid, siis ka näiteks kõige suurema puhangu ajal, kui nakatus 28 000 ja rohkem inimest, jõudis mujale maailma 20-30 ringis haigeid,» märkis ta.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles