Lasteosakonna sulgemine Narva haiglas ärritab lapsevanemaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanematele ei meeldi mõte, et lapsi ravitakse täiskasvanute osakonnas.
Vanematele ei meeldi mõte, et lapsi ravitakse täiskasvanute osakonnas. Foto: SCANPIX

Kui 2016. aastal õnnestus linnaelanikel Narva haigla lasteosakond sulgemisest päästa, siis nüüd on see küsimus taas päevakorrale kerkimas.

«Lasteosakonnas on 20 voodikohta, aga kui seal viibib kahe suvekuu jooksul ravil keskmiselt kolm ja pool last, siis on selge, et kogu struktuuri ülal pidada ei ole ratsionaalne,» selgitas Narva Haigla juhatuse liige Olev Silland Põhjarannikule. Nii otsustas haigla osakonna alates 1. juunist neljaks kuuks kinni panna.  «Samamoodi optimeeritakse ka teistes Eesti haiglates,» lisas ta.

Sillandi sõnul ravitakse lapsi sel ajal teraapiaosakonnas ehk koos  täiskasvanutega, kuid see lapsevanemaid ei rahulda.

Uudis lasteosakonna ajutise sulgemise kohta on ajanud ärevile paljud narvalased, eriti väikeste laste emad. Just tänu nende aktiivsusele tuli Narva haiglal 2016. aasta sügistalvel lasteosakonna sulgemise plaanist loobuda. Kaheaastase lapse ema Tatjana Bohhan pelgab, et lasteosakonna ajutine sulgemine neljaks kuuks võib olla esimene samm uuel katsel osakond sootuks likvideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles