Täna-homme saab Tallinnas teha tasuta HIV-kiirtesti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil plakat detsembris toimunud kiirtestimisürituselt.
Pildil plakat detsembris toimunud kiirtestimisürituselt. Foto: Liis Treimann

Täna lõunast ootab Tallinnas Nokia kontserdimaja ees inimesi HIV-kiirtestimistelk, testi saab teha anonüümselt ja tasuta.

Telk on avatud täna ja homme, 26. ja 27. mail kella 12st-16ni.

Kiirtesti vastuse saab teada minuti-paariga ja selle täpsus on 99,96 protsenti. See tähendab, et kui vastus on negatiivne, siis võib seda täielikult usaldada. Siinkohal on aga oluline meeles pidada, et testimisel tuleb arvestada aknaperioodiga ehk kui nakatumisest on möödas vähem kui 12 nädalat, pole organismis piisavalt HIV-vastaseid antikehasid ja test ei suuda viirust tuvastada.

Positiivse tulemuse korral suunatakse inimene kordustestile, kuid valepositiivsete testitulemuse tõenäosus on siiski väga väike.

Testimist korraldab Eesti HIV-positiivsete võrgustik ja nende ülekutse on suunatud eelkõige inimestele, kes on olnud kaitsmata vahekorras. «Kui oled elu jooksul olnud kaitsmata seksuaalvahekorras, tule ja testi ennast! Ole teadlik enda ja oma partneri HIV-staatusest! Tulge koos testima!» kõlab ühenduse sõnum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles