Aasta seksuaaltervise edendajaks valiti kirikuõpetaja Annika Laats (5)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Laats.
Annika Laats. Foto: Eesti Seksuaaltervise Liit.

Eesti Seksuaaltervise Liidu liikmed valisid oma aastakoosolekul 2017. aasta seksuaaltervise edendajaks Risti koguduse õpetaja ning hingehoidja Annika Laatsi. 

Annika Laats oli auhinda saades meeldivalt üllatunud. «Ma ei ole teinud rohkemat, kui mu töö ette näeb – mu töö ja kutsumus on kuulutada Jumala tingimusteta armastust. Teie arstidena võtate oma patsiente vastu nõnda, nagu nad on ja sama teen mina. Inimesed, nende lood ja elud on ikka väga eriilmelised, ja kes olen mina, et nende üle kohut mõista või neid muutma hakata,» sõnas ta.

Seksuaaltervise liidu president Marie Abel rääkis, et Laatsi kandidatuuri esitasid liidu liikmed, kuna tema avaldus kooseluseaduse teemal ETV arvamussaates «Suud puhtaks» kõneles kõigi inimeste võrdsest kohtlemisest ja nende õiguste kaitsest, sõltumata nende seksuaalsest orientatsioonist.

«Eesti Seksuaaltervise Liit peab oluliseks neidsamu võrdse kohtlemise põhimõtteid ja me töötame iga päev selle nimel, et kõigile inimestele oleks soost, seksuaalsest orientatsioonist, rassist ja muudest tunnustest sõltumata seksuaaltervisega seotud teave ja heatasemelised teenused kättesaadavad,» lisas Abel.

Foto: Eesti Seksuaaltervise Liit.

Auhind, klaasikunstnik Kateriin Rikkeni autoritöö «Mitmekesisus», anti Laatsile üle seksuaaltervise liidu juhatusega toimunud õhtusöögil, mille raames arutati ka kiriku rolli üle seksuaaltervise ja inimese seksuaalsuse teemade käsitlemisel. Auhinnaga soovitakse tunnustada inimesi või organisatsioone, kes on Eestis seksuaaltervise ja seksuaalõiguste valdkonnas eriliselt silma paistnud, kes on oma eeskuju ja entusiasmiga innustanud teisi, mõjutades sellega positiivselt kõikide inimeste elu ja heaolu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles