Paanikahäirete ravim sattus tarneraskustesse

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärevust võib tekida eri põhjustel, näiteks kui ootad kedagi koju, aga ta ei tule lubatud ajal.
Ärevust võib tekida eri põhjustel, näiteks kui ootad kedagi koju, aga ta ei tule lubatud ajal. Foto: PantherMedia / Scanpix

Müügiloa hoidja teatas kesknärvisüsteemi rahustava, ärevusseisundite ja paanikahäireid ravimiseks mõeldud  Xanax 0,5 mg N30, 1 mg N30 ja 1 mg N100 tablettide tarneraskusest. 

Ravimi toimeaine on alprasolaam ja tarneraskus kestab eeldatavasti juuni lõpuni, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ameti sõnul on apteekides saadaval teised sama toimeaine sisaldusega ravimid.

Peale Xanaxi on sattunud tarneraskustesse ka diabeetikute ravim Glibenese GITS 5 mg, toimeainet modifitseeritult vabastavad tabletid. Selle ravimi toimeaine on glipisiid ja tarneraskusest kestab eeldatavasti juuli alguseni. Teisi sama toimeaine sisaldusega ravimeid Eestis ei turustata. Ravimiamet lisas, et patsiendid peaksid ravi jätkamiseks ühendust võtma oma raviarstiga.

Apteekidest võib olla keeruline leida ka meestele mõeldud ravimit, Sustanon 250 mg/ml süstelahust 1 ml N1. Ravimi toimeaine on testosteroon. Sustanoni tarneraskus kestab eeldatavasti augusti lõpuni. Ameti sõnul on saadaval sama toimeaine sisaldusega Nebido süstelahus 4 ml ampullides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles