Päevase soolanormi täidab ainuüksi 2 grillvorsti ja lihatüki söömine

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolasisaldus grillipeo toitudes FOTO: Graafika: Alari Paluots
Soolasisaldus grillipeo toitudes FOTO: Graafika: Alari Paluots Foto: graafika: Alari Paluots

Kuna eestlane on grillirahvas, kasvab suvel hüppeliselt grill-liha ja -vorstide tarbimine. Üldjuhul on need väga rasvased ja soolased ning kui süüa korraga suurem kui peopesasuurune tükk liha, saab seedesüsteem paraja koormuse osaliseks.

Kel on plaanis suvel pidada rohkelt grillipidusid, sel soovitab tervise- ja elustiilinõustaja Kerttu Siim-Wilcox osta pigem puhast liha ning valmistada sellele ise meelepärane marinaad. Rohke soola- ja säilitusainesisalduse poolest paistavad tema sõnul silma eriti grillvorst ja sink, mida võiks taldrikule tõsta pigem harva. «Soovitan tarbida liha, sest seal on kõik omal kohal, aga koguse suhtes peaks vaatama, et korraga ei tarbitaks rohkem kui oma peopesa suurune tükk – selle suudame korralikult ära seedida, aga enamasti kogustega nii kahjuks ei lähe,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles