Enesehüpnoos aitab leevendada valu raseduse ja sünnituse ajal

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase naine.
Rase naine. Foto: Panthermedia.net / Craig Robinson/scanpix

Alternatiivse valu leevendava vahendina on populaarsust kogumas enesehüpnoos, mis võib abiks olla näiteks sünnitusvalude leevendamisel. 

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis kaitses lõputöö Olja Gusseva, kes uuris enesehüpnoosi kasutamise võimalusi raseduse ja sünnituse ajal, kirjutab ERR Novaator.

Selgus, et kahjuks on enesehüpnoosiga seotud palju väärarusaamu ja halvakspanu, mis kõik kahjustavad selle terapeutilist potentsiaali ja suurendavad arusaama, et see on ohtlik või omab mingisugust maagilist jõudu.

Tegelikkuses tähendab enesehüpnoos intensiivset lõõgastumise seisundit, mille ajal teadvus ei taju ümbritsevat keskkonda ega keskendu igapäevastele muredele. Oluline on teada, et hüpnotiseeritav ei kaota hüpnoosi ajal teadvust, vastupidi - teadvus on võrreldes tavapärasega kõrgendatud tasemel ja inimene on rohkem fokusseeritud.

Enesehüpnoosiga on võimalik vähendada enneaegsete sünnituste sagedust, suurendada viljastatud munaraku pesastumise tõenäosust emaka seinale, vähendada stressi ja hirmu sünnituse ees ning iivelduse ja oksendamise teket.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles