Vanemad hädas: lastehaigla EMOsse satub ligi 80 last päevas

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla asub Mustamäel kohe Põhja-Eesti regionaalhaigla kõrval.
Tallinna lastehaigla asub Mustamäel kohe Põhja-Eesti regionaalhaigla kõrval. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Tallinna lastehaigla traumapunktis on võrreldes kevadega hüppeliselt tõusnud vastuvõttude arv: juba mais pöördus haiglasse päevas umbes 83 last ning sama tendents on jätkunud juunis.

Kui lapse vigastused on suuremad kui lihtsalt kriimustus ja vanematel on vaja jääda pikemaks ajaks lapse juurde koju, siis tuleb arvestada, et haigekassa maksab hooldushüvitist vaid 14 päeva eest, kirjutab ERR. Haigekassa Harju osakonna direktor Ado Viik ütles, et keskmine hoolduslehe päevade arv on 7,7.

«Täna on elu edasi läinud, lapsevanemad ja nende vanemad töötavad järjest rohkem, ei saa olla nii palju lapsega kodus ja nüüd on hakatud kaaluma ka uusi haigusjuhtumeid, diagnoose, mille puhul oleks siis mõistlik hüvitatavat perioodi pikendada,» ütles Viik.

Lastehaigla arstid aga leiavad, et suurima ennetustöö peaksid siiski ära tegema lapsevanemad ise ja õpetama oma lapsi ohutult liikuma.

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles