Uuring: pea pooltel naistel esineb seksuaalprobleeme

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored neiud kipuvad vahel oma tegelikust east küpsemad välja paistma.
Noored neiud kipuvad vahel oma tegelikust east küpsemad välja paistma. Foto: Corbis / Scanpix
Värskest uuringust selgub, et ehkki 40 protsendil naistest esineb seksuaalprobleeme, on nende pärast tõsiselt mures vaid 12 protsenti õrnema soo esindajatest.

Uuringu viis läbi Harvardi meditsiinikool ning selles osales 32 000 naist, vahendab Healthday.

43,1 protsendil vastanutest esines mingit sorti seksuaalprobleeme: 39 protsenti tunnistas suguiha vähenemist, 26 protsendil oli probleeme erutumisega ning 21 protsendil orgasmini jõudmisega.

Üllataval kombel pidas seksiga seotud probleeme oluliseks mureallikaks vaid 12 protsenti naistest.

Kõige vähem esines voodimuresid ja nendega seotud stressi noorte naiste seas, enim muretsesid seksuaalprobleemide pärast keskealised. Vanematel naistel esines küll kõige rohkem seksiga seotud probleeme, kuid nad muretsesid nende pärast vähem kui nooremad sookaaslased.

Kõrge vererõhk, diabeet ja südamehaigused, mis on tüüpilisimad meeste voodielu kvaliteeti rikkuvad seisundid, ei näi naiste seksuaalsusele mõju avaldavat, kuid naiste seksuaalelule mõjub hukutavalt depressioon, mille käes kannatajatel esineb teistest kaks korda tõenäolisemalt seksuaalprobleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles