Maitsva moosi saab ka vahtrasiirupi või moosiksülitooliga magustades

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Toitumisnõustaja Triin Muiste hoiab käes kookospalmisuhkrut, mis on üks hea suhkru alternatiiv. 

FOTO: Margus Ansu

  • Moositeoks võib kasutada nii põnevaid, tervislikke suhkruid kui ka suhkrulehte.
  • Mekki annavad juurde kaneel, vanill, tsitruselised, meliss, piparmünt jpm.
  • Suhkrulehe taimest saab huvitava, roheliste täppidega toormoosi.

Toitumisnõustaja Triin Muiste on tervislikke magustajaid sisaldavate moosidega palju mässanud ja julgeb lubada, et moositegu on lihtne ning imelikke kõrvalmaitseid pole vaja karta.

«Soovitan maitseainetega mängida, näiteks kasutada moosides kardemoni, kaneeli ja vanilli ning isegi tsitruselisi, pannes juurde natuke sidruni- või apelsinimahla või nendest tehtud püreed. Samuti olen moosidele maitse andmiseks lisanud melissi, piparmünti ja salveid. Katsetada tasub ja sealjuures mitte ainult puhaste mooside tegemist, vaid ka eri viljade kombineerimist,» tõi ta näiteid moosi rikastamisest. Magustajatest sobivad lauasuhkru asemel moosidesse nii tuntumad Demerara suhkur ja vahtrasiirup kui ka vähem levinud ksülitool, suhkruleht ja agaavisiirup.

Tagasi üles