Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Maitsva moosi saab ka vahtrasiirupi või moosiksülitooliga magustades (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toitumisnõustaja Triin Muiste hoiab käes kookospalmisuhkrut, mis on üks hea suhkru alternatiiv.
Toitumisnõustaja Triin Muiste hoiab käes kookospalmisuhkrut, mis on üks hea suhkru alternatiiv. Foto: Margus Ansu

Toitumisnõustaja Triin Muiste on tervislikke magustajaid sisaldavate moosidega palju mässanud ja julgeb lubada, et moositegu on lihtne ning imelikke kõrvalmaitseid pole vaja karta.

«Soovitan maitseainetega mängida, näiteks kasutada moosides kardemoni, kaneeli ja vanilli ning isegi tsitruselisi, pannes juurde natuke sidruni- või apelsinimahla või nendest tehtud püreed. Samuti olen moosidele maitse andmiseks lisanud melissi, piparmünti ja salveid. Katsetada tasub ja sealjuures mitte ainult puhaste mooside tegemist, vaid ka eri viljade kombineerimist,» tõi ta näiteid moosi rikastamisest. Magustajatest sobivad lauasuhkru asemel moosidesse nii tuntumad Demerara suhkur ja vahtrasiirup kui ka vähem levinud ksülitool, suhkruleht ja agaavisiirup.

Tagasi üles