Esimesed tudengid asuvad sel suvel abiarstidena tööle

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Haiglas saab sel suvel tööd paarkümmend tudengist abiarsti. Pildil haigla juht Urmas Sule.
Pärnu Haiglas saab sel suvel tööd paarkümmend tudengist abiarsti. Pildil haigla juht Urmas Sule. Foto: Urmas Luik

Arstiks õppivate tudengite soov on täitunud ja sel suvel saavad vähemalt neli kursust ülikoolis lõpetanud tulevased tohtrid esimest korda abiarstidena tööle asuda.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) president Helen Lempu rääkis ajalehele Meditsiiniuudised, et tudengitest abiarstide vastu on kõige suuremat huvi üles näidanud Ida-Viru Keskhaigla, Narva Haigla ja Lõuna-Eesti Haigla, samuti on huvitatuid väiksemates haiglate ja perearstikeskuste seas.

Näiteks 20 tulevast arsti hakkavad sel suvel tööle Pärnu Haiglas. «Oleme korraldanud nii, et neljanda kuni kuuenda kursuse tudengid esitavad sooviavalduse ja me rakendame neid sõltuvalt struktuuriüksuste vajadustest. Nad peavad tõestama, et neil on mingid oskused, sest muidu ei saa neid ju tööle võtta,» selgitas haigla juht Urmas Sule. Üks tõestusmaterjale on näiteks see, et tudeng on käinud samas haiglas praktikal ja inimesed juba tunnevad teda.

Sule sõnul on neil kõige parem rakendada tudengeid valvetöös, näiteks EMOs ja kiirabis. Samas saab üks noor tööd kvaliteediteenistuses, kaks anestesioloogide juures ja kolm psühhiaatriaosakonnas.

Lempu lisas veel, et kuna see suvi on esimene, mil abiarstid ametlikult tööturule sisenevad, loodetakse sügisel teha ka esimesi kokkuvõtteid saamaks aimu, millises suunas on vaja edasi  liikuda ja areneda.

Ühe eesseisva väljakutsena tõi üliõpilaste esindaja aga juba välja palgaläbirääkimiste korraldamise. Soov on jõuda selleni, et raha puudumine ei piiraks väikehaiglate võimalust omale suveks abiarste palgata, kuna abiarste vajavadki enim just üld- ja maakonnahaiglad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles