Järgmine aasta toob narkomaanide osas uut selgust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Tervise Arengu Instituut (TAI) kavatseb viia järgmisel aastal läbi uuringu, kus selgitab välja, mis suunas on Eestis liikunud nelja aastaga narkomaanide arv.


Kuna pärast 2005. aastat pole taolisi uuringuid Eestis tehtud, ei oska instituut ka prognoosida, kui suur on praegu Eestis süstivate narkomaanide arv ning kas see tõuseb või langeb, ütles Postimees.ee'le TAI Eesti Uimastiseire Keskuse juht Ave Talu.

Värskemad andmed on olemas vaid süstivate narkomaanide riskikäitumise ja HIV levimuse kohta, mille osas viidi uuring läbi 2007. aastal.

Sealt selgub Talu sõnul, et süstivate narkomaanide valdav enamus on alla 30-aastased. Antud uuringu täpsemad tulemused avaldab Tervise Arengu Instituut lähiajal.

Eelmise, 2005. aastal tehtud süstivate narkomaanide rahvastikurühma suuruse ja levimuse uuringu kohaselt oli Eestis toona 13 886 süstivat narkomaani.

15-44 aastastes inimestest olid seega süstivad narkomaanid 2,4 protsenti.

Uuringu andmete kohaselt oli süstivate narkomaanide levimus rahvastikus vanuses 15-44 kõrgem Harjumaal (4,3 protsenti) ja Ida-Virumaal (3,5 protsenti).

Teistes piirkondades oli süstivate narkomaanide levimus hinnanguliselt 0,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles