Dieet ja trenn ühes tabletis

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus võib liigse kehakaalu vastu võidelda ja füüsilist vormi parandada ühe tableti abil.
Tulevikus võib liigse kehakaalu vastu võidelda ja füüsilist vormi parandada ühe tableti abil. Foto: Caro / Scanpix

Farmaatsiakompanii Glaxosmithkline’i laborites loodi uudne ravim nimega SRT 1720, mis lülitas kaloririkast toitu söönud hiirte ainevahetuse rasvu põletavale režiimile nagu juhtub suure füüsilise koormuse korral.

Ravimi toime on sarnane punases veinis leiduva antioksüdandi resveratooli mõjuga. Varasematest hiirtega tehtud katsetest on selgunud, et resveratooli võib seostada südame tervise ja pikaealisusega, vahendas Tartu Ülikooli Tehnoloogiaportaal Novaator Discovermagazine`i.

Aine kasuliku mõju avaldumiseks inimestel, peaks punast veini tarbima kümnete liitrite kaupa. Nii rohke veinijoomine pole aga mingil juhul tervislik, seega oleks mõistlik ainet tarbida tabletina.

Valminud ravimi testimiseks tehtud katsetes olid hiired kümme nädalat kaloririkkal dieedil ning neil oli takistatud regulaarse kehalise koormuse saamine. Samaaegselt said nad ravimit. Katseperioodi lõpuks olid hiired jooksurattal varasemast vastupidavamad ning neil ei tekkinud ainevahetushäireid ega muid ülekaalulisusega seotud haigusi.

Kui samasugused katseid oleks läbinud inimene võiks rääkida sellest, kuidas ainuüksi tableti toimel saab tugitoolis vedelevast õgardist usin harjutaja, kes peab ranget dieeti ja tegeleb regulaarselt spordiga.

Järgmise sammuna katsetavad teadlased SRT1720 ohutust primaatidel, seejärel inimestel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles