Haiglajuht: maal elamine on tervisele ohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder.
Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder. Foto: Margus Ansu

Maal elamine on tervisele ohtlik, kinnitab Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder, viidates Eestis kehtivale süsteemile, mis eelistab rahastamisel suurhaiglaid ega luba maakondlikel haiglatel teha näiteks lõikusi, milleks tegelikult oleks neil oskust küll.

Vestlusringis osalenud haiglajuhid tunnistasid, et kõige rohkem teeb neile muret määrus «Haigla liikide nõuded», mis paneb paika, milliseid teenuseid eri haiglad osutada tohivad, kirjutab Maaleht.

Selle järgi võivad teatud kalleid lõikusi sooritada ainult paar suurhaiglat, kes saavad selleks ka rohkem raha kui väikesed maakondlikud haiglad, kellel on õigus ravida vaid lihtsamaid tõbesid.

«Maakonnad imetakse arstidest tühjaks - nad koonduvad superhaiglatesse, kus aga ei suudeta kõiki abivajajaid teenindada ega tehta ka sellist tööd, mida needsamad arstid maakondades tegema peaksid,» märkis Põdder.

Tema sõnul puudub paljudes valdades üle Eesti isegi meditsiini esimene lüli, perearst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles