Diabeedikeskuse rahulolematus haigekassa otsusega jõuab kohtusaali

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassal tuleb diabeedikeskusega kohtusse minna.
Haigekassal tuleb diabeedikeskusega kohtusse minna. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sel neljapäeval toimub Tallinna halduskohtus istung, kus arutatakse diabeedikeskuse kaebust haigekassa vastu. Keskus pole rahul haigekassa otsusega, mis vähendas nende lepingumahtu.

Rahulolematust haigekassa otsusega avaldas Tallinnas tegutseva firma Eesti Diabeedikeskus  juhatuse liige endokrinoloog Marju Past esimest korda märtsis, vahetult enne seda, kui hakkasid kehtima haigekassa uued lepingud.

Nimelt valis haigekassa diabeedikeskuse kõrval enda partneriks ka uue Tallinnas alustanud firma Glycostar. See tähendas, et diabeedikeskuse lepingumahud vähenesid ning tasuta ravi hakkas saama varasemast oluliselt vähem inimesi.

Antud teemal tegi paar kuud hiljem avalduse ka diabeetikute huvide eest seisev Eesti Diabeediliit. Liit tõi välja, et diabeedikeskus on raviteenust pakkunud juba aastaid ning seda hea kvaliteediga. Glycostari kohta tehti avalduses aga kriitikat – firmal polevat muu hulgas abivajajate vastuvõtuks piisavalt personali ega sobilikke ruume.

Haigekassa Harju piirkonna direktor Ado Viik märkis toona antud kommentaaris, et nendeni taolisi pretensioone jõudnud pole.

Täna jäävad loetud päevad selleni, mil vaidlus võetakse üles kohtusaalis. Aprillis saatis diabeedikeskus Tallinna halduskohtule kaebuse haigekassa otsuse kohta.

Kohus võttis asja menetlusse ning istungiajaks on määratud 7. juuli. Õhtulehe andmetel taotleb diabeedikeskus haigekassa ja Glycostari vahelise ravi rahastamislepingu tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles