Perearstid saavad haigekassalt kvaliteeditasu üle 800 000 euro

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmise aasta tulemuste põhjal maksab haigekassa juulis välja kvaliteeditasu 281-le perearstile, väljamakstav summa on kokku 808 357 eurot.

Arstide töö kvaliteeti hinnatakse haiguste ennetamise, krooniliste haigete jälgimise ja erialase lisapädevuse osas. Lisatasu haigusi ennetava ja krooniliste haigete jälgimise tulemusliku töö eest saab 281 tohtrit. Erialase lisapädevuse eest rahasaajaid on 142.

Kvaliteeditasu makstakse välja alates juulist ühekordse maksena ja kokku on väga hea tulemuse saavutanud perearstil võimalik sel aastal lisaks tavapärasele rahastamisele saada kvaliteeditasu kuni 3719,66 eurot.

Perearstide kvaliteedisüsteemi arendas haigekassa koostöös Eesti Perearstide Seltsiga ja seda rakendati esmakordselt 2006. aastal. Eesmärgiks oli parandada haiguste ennetamist ja krooniliste haigustega patsientide jälgimist. Tänaseks on süsteemiga liitunud 90 protsenti Eesti perearstidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles