Läti McDonaldsi töötaja nõuab tööandjalt miljon latti kahjutasu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi söögikoha reklaam.
McDonaldsi söögikoha reklaam. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Töö juures libedal põrandal kukkunud ning invaliidistunud Läti McDonaldsi töötaja pöördus Riia ringkonnakohtusse miljoni lati suuruse kahjunõudega.

Riia ringkonnakohus võttis sel suvel vastu Inna Timofejevi esitatud tsiviilhagi, milles nõutakse 2533 Läti lati (u 3571 euro) suurust kompensatsiooni meditsiinikulude katteks ja üht miljonit latti (1 410 039 eurot) moraalse kahju hüvitamiseks, kirjutab novonews.

Naise kaitsja Rada Matjušina sõnul peab kostja ühe kuu jooksul esitama selgitused ja seejärel määratakse kindlaks esimene kohtuaeg.

Naise advokaadi sõnul pandi tema kliendile pärast kukkumist «ränk diagnoos», ta on ühe operatsiooni juba läbi teinud ning peab minema järgmisele. Naisele määrati pärast kukkumist invaliidsusgrupp ning arstide kinnitusel on vigastusest tulenev haigus ravimatu.

Naine pöördus juhtumi uurimiseks ka Läti tööinspektsiooni poole, kuid tööinspektsioon ei leidnud ühtegi rikkumist, kuna naise allkiri oli tööohutusalastel dokumentidel. Kannatanu kinnitusel oli tema allkiri võltsitud ja ta pöördus selle kindlakstegemiseks politsei poole. Läti politsei algatas selle kohta ka uurimise. Pärast seda otsust algatas ka tööinspektsioon juurdluse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles