Hiina koolid võitlevad nägemisprobleemide vastu massaažiga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina koolilastele õpetetakse iga päev riigi poolt välja töötatud harjutusi, mis aitavad tugevdada silmi ja võidelda nägemisprobleemidega.

Pekingis tegutseva kooliarsti doktor Shao sõnul koosnevad harjutused massaaživõtetest ja  punktide mõjutamisest. Harjutustes pööratakse tähelepanu peas, kaela tagaosas ja kõrvadel asetsevatele punktidele, vahendas Reuters.

Kuigi silmaharjutusi on Hiina koolides õpetatud juba Mao ajastust alates, arvab osa arste, et lahendus Hiinas väga levinud laste nägemisprobleemidele on hoopis lihtsam.

Sekwa-nimelise silmakliiniku rajaja Li Xipu ütles, et lapsed peaksid pideva klassiruumis istumise ja lugemise asemel rohkem vabas õhus viibima.

Hiina uudisteagentuuri Xinhua andmetel arvab osa teadlasi, et nägemisprobleeme põhjustab 45 protsendil juhtudest just liigne pingutus, mitte geneetiline eelsoodumus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles