E-tervise patsiendiportaal on testimiseks avatud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

E-Tervise Sihtasutus avas testimiseks patsiendiportaali, mille kaudu pääseb patsient ID-kaardiga sisse logides ligi oma digitaalsetele terviseandmetele.

Samuti näevad patsiendid seda, kes arstidest on nende terviseandmeid vaadanud, soovi korral andmeid sulgeda, teha tahteavaldusi doonorluse ja ravi kohta, anda volitusi digiretsepti alusel ravimi väljaostmiseks ja terviseandmete vaatamiseks ning määrata kontaktisikuid. Tulevikus lisandub võimalus broneerida vastuvõtuaegu.

E-Tervise Sihtasutuse juhataja Madis Tiigi sõnul on testimise eesmärk kaasata võimalikult paljusid inimesi mugava patsiendiportaali loomisse.

«Kutsume kõiki huvilisi patsiendiportaali proovima ning meile tagasisidet andma,» lausus Tiik.

«Testimise lõppkuupäeva ei ole me kindlaks määranud, sest see sõltub testijate tagasiside aktiivsusest ning portaali kasutamisel tekkinud ebamugavuste kõrvaldamisest. Oluline on aga mõista, et testimine toimub reaalsete andmetega ning inimeste sisestatud tahteavaldusi ja muid andmeid testi lõpu järel automaatselt ei kustutata.»

Patsiendiportaali testimiseks tuleb saata e-kiri aadressile abi@e-tervis.ee või helen@e-tervis.ee, misjärel huvilisega sõlmitakse digiallkirjastud testimisleping ning antakse juhiseid portaalile ligipääsemiseks ja tagasiside andmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles