Diabeedikeskus sai kohtu abiga ravijuhte juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verner Fogel.
Verner Fogel. Foto: Tairo Lutter

Ravijuhtude märkimisväärse vähenemise kohtus vaidlustanud Eesti Diabeedikeskus (EDK) sõlmis 11. juulil haigekassaga kokkuleppe, mis andis keskusele 2700 ravijuhtu senise 1800 asemel, kirjutab ajaleht Meditsiiniuudised.

Kohtunik Villem Lapimaa tegi ettepaneku anda kaks kolmandikku endokrinoloogia ravijuhtude lepingumahust Harjumaal EDK-le ning kolmandik tänavusele uustulnukale Glycostar, mis kuulub Verner Fogelile.

Fogel nii suure ravijuhtude vähendamisega rahul ei olnud, kuid nõustus varasema 2290 asemel 1700 juhuga.

«Varem oli kaalukauss pigem vastupidi, meil oli isegi alla kolmandiku kõigist ravijuhtudest. Lõpuks on proportsioonid ometi paigas,» ütles EDK arst ja üks omanikke Marju Past.

«Nüüd jääme ellu, ehkki peame pingutama,» lausus Past, kes oli kiiresti saabunud otsuse üle rõõmus.

Fogel ütles, et selle kohtuvälise kokkuleppe pakkus välja tema. «Andsime neljandiku oma ravijuhtudest ära ja haigekassa pani veel omalt poolt juurde, et diabeedikeskus saaks 800 juurde,» sõnas ta.

Fogeli firma tegutses mai algusest ja veel juuli keskelgi ruumides, kus raviteenuste osutamine polnud lubatud, mistõttu haigekassa ei tasunud ka selle raviarveid. Tegu on endise Lääne-Tallinna Keskhaigla tohtriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles