Liigne aeg teleri ja arvuti ees kahjustab lapse tervist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
USA teadlaste tehtud uuringu järgi on liigne teleri vaatamine, videomängude mängimine ja internetis surfamine laste jaoks tervistkahjustavad tegevused. Lastel tõuseb nii mitmete haiguste ja ülekaalulisuse risk.

Yale`i ülikooli ja Californias asuva meditsiinikeskuse Pacific eksperdid analüüsisid 173 uuringut, mis käsitlesid teleri vaatamise, videomängude mängimise, arvuti kasutamise ja muusika kuulumise mõju laste tervisele. Kolm neljandikku neist leidis, et liigne meediatarbimine mõjub tervisele kahjulikult, vahendas Reuters.

Lapsed, kes veetsid palju aega meedia mõjuväljas, hakkasid teistest suurema tõenäosusega suitsetama, alustasid varem seksuaalelu ja neil oli suurem risk kaaluprobleemide tekkeks. Lisaks leiti seoseid alkoholi liigtarvitamise, narkomaania ja halbade õpitulemustega.

Uuringu tegemisel osalenud Ezekiel Emanuel ütles, et uuringute hulk, mis tõestasid negatiivset mõju, oli üllatavalt suur.

Tema sõnul on tänapäeval probleemiks nii aeg, mis teleri ja arvuti ees veedetakse, kui ka sisu, mida erinevad meediakanalid vahendavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles