Mürgiseente müüjat võib oodata 1200 euro suurune trahv

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgiseened kasvamas.
Mürgiseened kasvamas. Foto: Priit Mürk

Põllumajandusministeeriumi teatel sätestab toiduseadus üheselt, et nii poes kui turul müügiks pakutav toit peab olema ohutu ja selle rikkujaid ootab üsna kopsakas trahv.


Seadus näeb ette, et toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid ega võõrkehi.

See tähendab, et nii turgudel, laatadel, väikestes kauplustes kui suurtes kaubakettides müügiks pakutav toit peab rangelt vastama toiduohutuse nõuetele.

Nõuete rikkujat võib oodata kuni 300 trahviühiku ehk 1200 euro suurune rahatrahv, kui tegemist on füüsilise isikuga või kuni 3200 euro suurune trahv juriidilise isiku korral.

Ministeeriumi kinnitust mööda on seega mürgiste seente müügi piiramiseks seadusandlik alus täiesti olemas.

Olev kalda veterinaar- ja toiduametist vastas Tarbija24 järelpärimise peale, et amet ei ole kontrolli käigus tuvastanud turul söögiks kõlbmatuid seeni, samuti ei ole neile laekunud ühtegi selleteemalist kaebust ega vihjet.

Seega pole veterinaar- ja toiduamet seoses turustatavate seentega menetlenud ühtegi väärtegu ega määranud ühtegi trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles