Teadlased peavad homoseksuaalsust geneetiliseks iseärasuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

USA teadlased peavad homoseksuaalsust kombinatsiooniks, mille tingivad geneetilised ja keskkonnast tulenevad faktorid.


Uuringust selgus, et homoseksuaalid on võrreldes heteroseksuaalidega tihti vasakukäelised, neil on vanemad vennad ning tihti kasvavad nende juuksed teises suunas, vahendab

Aftenposten

.



Kui varasemalt korraldatud küsitlustes arvas suurem osa ameeriklasi, et inimene võib elu jooksul ise oma seksuaalset orientatsiooni muuta, siis viimasel ajal on esile kerkinud uskumus, et homoseksuaalsus on kaasasündinud.



Ka California Ülikooli psüholoogiaprofessori Richard Lippa sõnul on viimase kümne aastaga kaalukauss langenud pigem bioloogiliste teooriate ja põhjuste poole.



1990ndate aastate keskpaigast alates korraldatud uurimustes on homoseksuaalsete meeste geenidest leitud ühiseid bioloogilisi sarnasusi, lisaks on domineerinud ka vasakukäelisus ja juuste erinev kasvusuund.



Võimalus, et mõlemad ühemunakaksikud on homoseksuaalsed, on samuti palju suurem kui erimunakaksikutel, mis on ka põhjendadav geeneetiliste iseärasustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles