Pärnu haigla: pikad järjekorrad on tingitud arstide puudusest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haiglas.
Pärnu haiglas. Foto: Liis Treimann

Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula ütles pikki ravijärjekordi kommenteerides, et need on suures osas tingitud arstide puudusest teatud erialadel.


Erialad, mis hetkel Pärnu haiglas ületavad 2-3 nädala võrra ravijärjekorra lubatud maksimumpikkuse, milleks on 6 nädalat, on: kardioloogia, silmahaigused ja naha- ja suguhaigused, nefroloogia.

Hetkel töötab Pärnu haiglas:

  • 2 naha- ja suguhaiguste arsti, kellest 1 töötab lisaks ambulatoorsele vastuvõtule statsionaaris (hinnanguline defitsiit vähemalt 1 arst);
  • silmahaiguste üksuses töötab 3 arsti, kes lisaks ambulatoorsetele vastuvõttudele teostavad ka uuringuid, protseduure ning kirurgilisi operatsioone (hinnanguline defitsiit vähemalt 2 arsti);
  • nefroloog käib Tallinnast 1 kord kuus ja tema suvepuhkuse ajal on järjekord näiliselt üle normi - plaaniline töö on korraldatud koostöös teiste sisearstidega (hinnanguline defitsiit 1 arst);
  • kardiolooge on kliinilises töös 5, kes lisaks ambulatoorsele ja statsionaarsele tööle katavad ära kogu kardiloogilise diagnostika ja haiglakonsultatsioonid (hinnanguline defitsiit vähemalt 1 arst).

Vahula sõnul on arstide puuduse leevendamiseks korraldatud töö ümber, suunates enam õendus- ja ämmaemandustöötajaid iseseisvale tööle.

Loodud on assistentide süsteem arstide ja õdede abistamiseks, pidevalt ja süsteemselt tegeletakse arstide
värbamisega. Võimaluse piires on toetatud ka noorte arstide õpinguid ning nende spetsialiseerumist ja tööleasumist Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles