Arst: haiglad ei ole uueks metanoolitragöödiaks valmis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinapudelid.
Viinapudelid. Foto: Liis Treimann

Haiglad ei ole uueks salaviina põhjustatud mürgistuslaineks valmis, kuna selleks oleks vaja hankida palju aparaate, mis suurema osa ajast seisaksid kasutult, ütles Pärnu haigla intensiivravi osakonna juhataja Raido Paasma.

Ta rääkis, et kümme aastat tagasi Pärnumaal aset leidnud metanoolitragöödia ohvrite arvu ei oleks saanud parema tehnika olemasolul vähendada, kuna enamik mürgistuse saanutest leiti liiga hilja ning nad olid juba üliraskes seisundis, vahendab ERR Uudised.

Paasma nentis, et kahjuks kujunesid osadel nendest, kes lahkusid haiglast ilma mürgistustunnusteta, need hiljem välja.

Saatekülalise sõnul on salaviinast põhjustatud surmade arv tänavu pisut suurenenud, kuid haiglad pole Paasma hinnangul uueks metanoolitragöödiaks valmis, sest ravi on liiga spetsiifiine.

Hingamisaparaate, mida mürgistuse saanud vajavad, oli eelmisel korral ja on ka praegu piisavalt, kuid hemodialüüsi aparaate pole niisama vaja sisse osta, sest need seisaksid suure osa ajast kasutuna, rääkis arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles