Terviseamet avastas, et riik nõuab lastele liiga rasvast toitu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit.
Koolitoit. Foto: Elmo Riig / Sakala

2008. aastal koolidele ja lasteaedadele kehtima hakanud toitlustamisnõuete kohaselt peaks teise kooliastme laste koolilõuna toiduenergiast rasvad moodustama 70,7 grammi, kuid terviseameti arvates on tervislik kogus vaid 23 grammi.

Kui sajad Eesti koolisööklad jälgiks täht-tähelt ja number-numbrilt Eestis kehtivad seadusi ja määrusi, ootaks 4.,5. ja 6. klassi õpilasi igal koolilõunal kolm korda kopsakam rasvakogus kui toitvaks ja tervislikuks koolilõunaks õpilasel tegelikult tarvis oleks, vahendab ERR Uudised.

Nimelt avastas terviseamet, et 2008. aastast kehtivas sotsiaalministri määruses nr 8, milles on kirjas tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis, on ekslikult kirjas, et teise kooliastme koolilõuna toiduenergiast peavad rasvad moodustama 70,7 grammi.

Terviseameti teatel on õige kogus aga hoopis 23 grammi ning praegu kehtiva määruse kohaselt peaks iga teise kooliastme õpilase koolitoidus olema piltlikult ligi pool pakki võid, mida ükski koolikokk poleks nous sinna panema.

Kuigi terviseameti esindaja väitis, et apsakas on avastatud varem, pole riik seda siiani ära parandanud, kuid nüüd lubab sotsiaalministeeriumi peaspetsialist Tiina Paldra, et tehnilist laadi aps saab parandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles