Tõkkepuud takistavad kiirabi tööd

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majade juurde paigaldatud tõkkepuud raskendavad kiirabitöötajatel hädaliste abistamist.
Majade juurde paigaldatud tõkkepuud raskendavad kiirabitöötajatel hädaliste abistamist. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Majade juurde paigutatud tõkkepuud takistavad kiirabibrigaadide tööd ning kiirabiauto jäämine selle taha võib abivajajale kurjasti kätte maksta.

Eelmisel nädalal tekkis Rakveres Jeld-Wen Eesti ASi kutsutud kiirabil suletud tõkkepuu tõttu raskusi puiduettevõtte territooriumile ja hiljem sealt välja pääsemisega, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakvere haigla peaarsti Sirje Kiisküla teatel ei ole selline juhtum esmakordne, kus väljakutse saanud kiirabibrigaadil tekib tõkkepuu pärast raskusi haige juurde saamisega.

Ka parameedik Aare Uustalu sõnul on muretsemiseks põhjust, kuna tema hinnangul pannakse eravaldustele tõkkepuid ette operatiivsõidukeid arvestamata.

«Arvatakse, et mis meil ikka saab juhtuda. Inimesed ei mõtle, et vahel läheb vaja ka muud abi,» ütles ta. Kui tõkkepuid on tõesti vaja, siis peaks sellel Uustalu arvates kirjas olema ka ööpäev läbi kasutusel olev telefoninumber, kuhu tarvidusel saaks helistada.

Ida-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juhi asetäitja Heigo Olu kinnitusel tõkestatud tee tõttu abi osutamata ei jää. Kas tõke eemaldatakse või avatakse, sõltub konkreetsest olukorrast.

Siiski peab omanik sellisel juhul arvestama, et abi saabumine võib viibida. Päästeseadus lubab päästetööde juhil anda korraldusi siseneda päästetööde tegemiseks mis tahes territooriumile ning avada selleks uksi, aknaid ja muid konstruktsioone, kiirabitöötajatel niisugust õigust pole.

Ja kui ei õnnestu leida inimest, kes avab mingi tõkkepuu, tuleb neil ilmast hoolimata transportida haiget kanderaamil vahel kümneid meetreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles