TV3: vaestehaigla kontingent nooreneb

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla.
Haigla. Foto: Elmo Riig.

Seoses viimaste aastate majanduskitsikuse ja endiselt kõrge töötuse tasemega on hoolduskliiniku ravikindlustamatute osakonna patsiendid ja abivajajad muutunud aina nooremaks.

Magasini tänaval tegutseb Ida-Tallinna keskhaigla hoolduskliiniku osakond, kus saavad abi need, kel puudub ravikindlustus ja neid on meie riigis kümneid tuhandeid, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Sügisel muutub haiglas aina kitsamaks.

Ida-Tallinna Keskhaigla hoolduskliiniku osakonna juhataja Jüri Ennet rääkis, et patsientide voog on laineline ja liigub praegu tõususuunas. «Kui oktoobrikuu saab hoo sisse, siis suureneb ka patsientide hulk ja oktoobriparaadiks on meil maja triiki täis.»

Ennet tõdes, et kuna aina rohkem jääb elu hammasrataste vahele nooremaid inimesi, on ka ravikindlustamatute osakonna patsientide osas aina rohkem koolipingist tulnuid.

«Need, kes on hoolega õppinud ja on haritud, aga on niivõrd palju õppinud, et tervis on nõrgemaks jäänud ja kehalist aktiivsust vähe olnud. Haigeks võivad kõik jääda ja eluheidikuks saada või rajalt maha minna,» rääkis Ennet.

Ambulatoorses osakonnas võtavad vastu terapeut, kirurg ja psühhiaater. Statsionaaris on tööl kaheksa õde ja hooldajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles