MMSi salagrupi veidrused jätkuvad: «tervenemise kriisis» peavadki igemed veritsema (10)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Facebooki-lehekülg «MMS tapab tervist» jagab ka täna kuvatõmmiseid mürgise naatriumkloriti tarvitajate salagrupist, kus «imeravimi» tarvitajad kurdavad erinevate tervisehädade üle, mille MMSi kasutamine kaasa on toonud.

Näiteks kirjutab üks naine, et alustas just MMSi tarvitamist, kuid on mures: igemed on õrnad ja valulikud. Ise usub ta, et see on ehk vaid märk tema enda nõrgast tervisest. Talle vastatakse, et veritsemine on normaalne nähtus nimega «tervenemise kriis»: väidetavalt hakkabki haigus «lööma kehast välja läbi limaskestade» ja see olla vaid hea suund.

Teine inimene aga kiidab, et MMS aitas nädalavanuselt põletushaavalt kooriku maha ning nahk paraneb. Kolmas inimene aga kirjeldab, kuidas keeldus erakorralise meditsiini osakonnas teetanuse-süstist ning kavatseb kodus kukkumisest tekkinud haavad ise puhastada. «Mis vbl ongi parem,» lõppeb tema sõnavõtt.

Terviseamet väljastas hoiatuse, et MMS on kloordioksiidil põhinev tervisele kahjulik lahus ning selle tarvitamise tagajärjed võivad olla surmavad. MMS nime all propageeritav naatriumklorit on tugev oksüdeerija, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Ainet kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning selle tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles