Lugeja küsib: kui mõte teatud söögist ajab südame pahaks, siis kas see tekitaski mürgistuse?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

«Iga kord, kui mul on süda paha ja kahtlustan toidumürgitust, leidub alati keegi, kes soovitab mõelda söödud toidule. Väidetavalt pidavat see näitama, milline toit mürgistuse põhjustas - kui sa mõtled näiteks õhtusöögi ajal söödud kalale ja mõte sellest ajab südame pahaks, siis see ollagi kurjajuur. Kas sellel uskumusel on ka tegelikult alust?» uurib uudishimulik lugeja.

Kas vanarahvatarkusel «mõtle söödud toidule ja see, millele mõtlemine ajab südame pahaks, oligi toit, mis tekitas mürgistuse» on mingit alust? 

Kommenteerib Apotheka apteeker Kerli Valge:

«Pigem arvan, et selle peale ei saa kindel olla. Samas on toidumürgistuse korral muidugi oluline mõelda läbi oma viimase ööpäeva toitumine – mida on söödud, kus, kas keegi sõi veel sama toitu, kas kellelgi on veel sarnane kehv enesetunne. Toidumürgistusel ja kõhuviirusel on väga sarnased sümptomid, seega kui inimene on söönud oma pereliikmetega sama toitu, ent on ainus, kes end kehvasti tunneb, ei ole tõenäoliselt tegemist toidumürgistuse vaid pigem kõhuviirusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles